Considering global issues (Part 2/3)

Considering global issues (Part 2/3)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will revisit use of the superlative on the topic of global issues, broadening our vocabulary knowledge. We will also consider the difference between 'hay que' and the subjunctive when giving points of view and recommendations about the environment.
  2. Purpose of language use: Consider global issues
  3. Grammar: Superlative adjectives 2-verb structure hay que + infinitive vs es + adjective + que + subjunctive

Content guidance

  • Contains subject matter which individuals may find upsetting.

Supervision

Adult supervision suggested.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

13 Questions

Q1.
Translate into English: Lo peor
the best thing
Correct answer: the worst thing
Q2.
Choose the correct translation of 'amenazar'
to avoid, avoiding
to change, changing
Correct answer: to threaten, threatening
Q3.
Choose the correct translation in Spanish of 'it is essential that you save water'
Es esencial que ahorras agua.
Correct answer: Es esencial que ahorres agua.
Q4.
Choose the correct translation in Spanish of 'it is necessary that you change the laws'
Es necesario que cambias las leyes.
Correct answer: Es necesario que cambies las leyes.
Q5.
Choose the correct form of the verb in the present subjunctive: es importante que no ........ desigualdad.
hay
Correct answer: haya
The next 7 questions cover some very common words you will need in Spanish in KS4. These words are very important because they give away or subtly change the meaning of a sentence. Select the correct meaning for each word. When you get your score, check your answers and write down any of these words that you didn't know.
Q7.
era
is
Correct answer: was / used to be
would be
Q8.
había
there is/are
Correct answer: there was/were
there would be
Q9.
tenía
I have / he/she has
Correct answer: I/he/she had / used to have
I/he/she would have
Q10.
estaba
Correct answer: was / used to be
was standing
were / used to be
Q11.
bueno
bad
fantastic
Correct answer: good
Q12.
cada
Correct answer: each
face
nearly
Q13.
gente
gentle
gentleman
Correct answer: people

Lesson appears in

UnitSpanish / Social and Global Issues

Spanish