Talking about the importance of learning languages (Part 2/3)

Talking about the importance of learning languages (Part 2/3)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will use the present continuous to talk about what is happening at the moment.
  2. Purpose of language use: Talk about the importance of learning languages
  3. Grammar: Present (continuous) CONOCER vs SABER

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

13 Questions

Q1.
In the present tense, the ending for "I" is
a
e
Correct answer: o
Q2.
Mejoran means
He improves
Correct answer: They improve
We improve
Q3.
The three possible verb endings for "we" in the present tense are
-a, -e, -i
Correct answer: -amos, -emos, -imos
-an, -en, -in
Q4.
The verb "aprender" means
To improve
To increase
Correct answer: To learn
Q5.
"Dominar un idioma" means
To dominate the language
Correct answer: To speak a language fluently
To speak fluent English
The next 7 questions cover some very common words you will need in Spanish in KS4. These words are very important because they give away or subtly change the meaning of a sentence. Select the correct meaning for each word. When you get your score, check your answers and write down any of these words that you didn't know.
Q7.
sin embargo
furthermore
Correct answer: however
moreover
Q8.
poder
Correct answer: to be able to
to have to
to want to
Q9.
puedo
Correct answer: I can
I must
I want to
Q10.
si
but
Correct answer: if
yes
Q11.
mi
mine
Correct answer: my
to me
Q12.
sólo
alone
one
Correct answer: only
Q13.
ejemplo
Correct answer: example
exemplary
exercise

13 Questions

Q1.
The word for "brain" is
Correct answer: el cerebro
el idioma
la mente
Q2.
To talk about what is happening at the moment, you can use the
conditional
present
Correct answer: present continuous
Q3.
"el extranjero" means
Correct answer: abroad
away
confidence
Q4.
To form the present continuous
Correct answer: Use the correct part of estar and a verb ending in -ando or -iendo
Use the correct part of estar and add an infinitive
Use the correct part of ser and a verb ending in -ando or -iendo
Q5.
Which is written correctly?
Es apdrendiendo ruso
Está aprendando mandarín
Correct answer: Está aprendiendo francés
The next 7 questions cover some very common words you will need in Spanish in KS4. These words are very important because they give away or subtly change the meaning of a sentence. Select the correct meaning for each word. When you get your score, check your answers and write down any of these words that you didn't know.
Q7.
al menos
Correct answer: at least
even less
the most
Q8.
sobre
Correct answer: on, about
too much
under
Q9.
bien
badly
quite
Correct answer: well
Q10.
aunque
Correct answer: although
however
therefore
Q11.
por un lado
at the side of
Correct answer: on the one hand
on the other hand
Q12.
por otro lado
on the one hand
Correct answer: on the other hand
on the side of
Q13.
quién
what?
where?
Correct answer: who?

Lesson appears in

UnitSpanish / Jobs and future plans

Spanish