Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will learn about why Annie is miserable during the long rain and how she might be able to overcome her problems.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

6 Questions

Q1.
Who has a big argument in Chapter 6?
Correct answer: Annie and her mother
Annie and Miss Edward
Annie and the Red Girl
Annie's mother and Annie's father
Q2.
What can we call a moment in a text when everything changes?
Bildungsroman
Contrast
Imagery
Correct answer: Turning point
Q3.
What is Annie's mother angry about?
Annie got a bad report card
Annie met up with the Red Girl
Correct answer: Annie talked to some boys and lied about it
Annie tore her dress
Q4.
Kincaid suggests that...
Girls are more powerful than boys
Girls are weaker than boys
Correct answer: Girls have less freedom than boys
Girls have more freedom than boys
Q5.
What item does Annie ask for?
A guava
A photograph
Correct answer: A trunk
Some jewellery
Q6.
What does the trunk symbolise?
Anger
Education
Correct answer: Independence
Loneliness

5 Questions

Q1.
What happens to Annie during the period of rainfall?
She argues with her mother.
Correct answer: She becomes ill.
She learns another language.
She sees the Red Girl.
Q2.
After the rain stops, Annie feels disappointed with her life. She has become ______________
abundant
creative
Correct answer: disillusioned
isolated
Q3.
The period of rain might symbolise:
Annie's anger
Correct answer: Annie's coming-of-age
Annie's depression
Annie's education
Q4.
Which word means 'breaking the rules'?
autonomy
colonialism
exploitation
Correct answer: rebellion
Q5.
Which word means 'independence'?
Correct answer: autonomy
colonialism
exploitation
rebellion

Lesson appears in

UnitEnglish / Annie John by Jamaica Kincaid

English