Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will learn about the workers from Deir el-Medina that built the pyramids.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

3 Questions

Q1.
What were the Giza Pyramids?
Houses
Temples
Correct answer: Tombs
Q2.
What did the pharaohs put in their tombs?
Food
Correct answer: Food, gold and many more things.
Gold
Q3.
A full sized boat was buried next to Pharaoh Khufu's Great Pyramid.
False
Correct answer: True

5 Questions

Q1.
It took around 20-25,000 workers to build the Great Pyramid.
False
Correct answer: True
Q2.
What was Deir el-Medina the name for?
Craftsmen village
Village
Correct answer: Workers' village
Q3.
What do archaeologists think was used to move the stones to build the pyramids?
Cars
Horses
Correct answer: Ramps
Q4.
Why did some workers rob the tombs? (select two reasons)
It was fun
Correct answer: It was not risky
Correct answer: They became wealthy
They were forced to
Q5.
What were the workers paid in?
Correct answer: Food
Jewellery
Money

Lesson appears in

UnitHistory / Ancient Egypt

History