Year 6

Creating strange animals and describing them

In this lesson, we will be putting together all of the learning from unit 3 to create a story about pets using masculine and feminine singular nouns, indefinite articles, correct adjectival position and agreement and the conjunction "y". Please note this lesson will require some additional equipment, beyond a pen, pencil or paper, to fully participate. Please see the equipment slide near the start of the lesson video and make sure your child is adequately supervised if equipment is required.

Year 6

Creating strange animals and describing them

In this lesson, we will be putting together all of the learning from unit 3 to create a story about pets using masculine and feminine singular nouns, indefinite articles, correct adjectival position and agreement and the conjunction "y". Please note this lesson will require some additional equipment, beyond a pen, pencil or paper, to fully participate. Please see the equipment slide near the start of the lesson video and make sure your child is adequately supervised if equipment is required.

Lesson details

Key learning points

  1. creating strange animals and describing them
  2. indefinite articles (un/una)
  3. adjectival position (after the noun)
  4. conjunction (y)
  5. ser (es, no es)

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

5 Questions

Q1.
The Canary Islands are named after birds.
Correct answer: False
True
Q2.
Where do guinea pigs originally come from?
Germany
Correct answer: South America
United Kingdom
Q3.
The word for "orange" in Spanish is:
Correct answer: naranja
orange
rojo
Q4.
"Rojo y negro" means"
Correct answer: red and black
red and orange
reddy black
Q5.
How do you say "a yellow and pink rabbit" in Spanish?
un amarillo y rosa rabbit
Correct answer: un conejo amarillo y rosa
un conejo amarillo y verde

5 Questions

Q1.
Spanish questions need an upside down question mark at the start of the sentence and a normal question mark at the end.
False
Correct answer: True
Q2.
How would you say "a pink and red rabbit" in Spanish?
Correct answer: un conejo rosa y rojo
un conejo verde y rojo
una rosa y roja conejo
Q3.
"No es un pájaro negro y amarillo" means:
It is a black and green bird.
Correct answer: It isn't a black and yellow bird.
It isn't a yellow and green dog.
Q4.
Spain's wild cat, the Iberian Lynx, is the world's most endangered cat.
False
Correct answer: True
Q5.
What is wrong with the colours in "no es un gato naranjo, es un gato roso"?
Correct answer: "Naranja" and "rosa" are colour adjectives that don't change their endings.
Cats aren't orange and yellow.
Nothing, "gato" is a masculine noun and the colour adjectives need to match.