Year 6

Describing pets with more colours and joining descriptions with a conjunction

In this lesson, we will recap previous learning from this unit and discover colour adjectives that are the same in the masculine and the feminine. We will also use the conjunction "y" (and).

Year 6

Describing pets with more colours and joining descriptions with a conjunction

In this lesson, we will recap previous learning from this unit and discover colour adjectives that are the same in the masculine and the feminine. We will also use the conjunction "y" (and).

Lesson details

Key learning points

  1. describing pets with more colours
  2. joining descriptions with a conjunction
  3. indefinite articles
  4. simple adjectival agreement (adjectives that are the same in masculine and feminine)
  5. conjunction (y)

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

5 Questions

Q1.
The most popular dog names in Spain are: Thor and Kira.
False
Correct answer: True
Q2.
Is "conejo" a masculine or feminine noun?
Feminine
Correct answer: Masculine
Q3.
What does "amarillo" mean?
armadillo
blue
Correct answer: yellow
Q4.
The Spanish word for "red" is:
negro
pinko
Correct answer: rojo
Q5.
How do you say "a yellow tortoise" in Spanish?
una amarillo tortoise
Correct answer: una tortuga amarilla
uno tortugo amarillo

5 Questions

Q1.
"Un pájaro rosa" means:
Correct answer: a pink bird
a pink panther
a pink rose
Q2.
In Spanish, "y" means:
Correct answer: and
why
yes
Q3.
How would you say: "an orange cat" in Spanish?
Correct answer: un gato naranja
un orange gato
un perro naranja
Q4.
"Un conejo negro y verde" means:
a black and green cone
Correct answer: a black and green rabbit
a black and yellow dog
Q5.
What is wrong with: "una rosa cobaya"?
Cobaya is spelt wrong.
Guinea pigs can't be pink.
Correct answer: The adjective needs to be after the noun in Spanish.