Combined events and sample spaces (Part 2)

Combined events and sample spaces (Part 2)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will look in more detail at how we can represent combined events and sample spaces.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
What is the probability of getting a 5?
An image in a quiz
Correct answer: 1/9
4
5/36
5/9
Q2.
What is the probability of getting a 1?
Correct answer: 0
1
1/18
1/36
Q3.
What is the probability of getting greater than 4?
0
1/6
Correct answer: 5/6
8/11
Q4.
What is the probability of getting a multiple of 3?
1/2
Correct answer: 1/3
1/4
1/6
Q5.
What is the probability of getting a prime number?
1/2
Correct answer: 15/36
5/11
5/12

5 Questions

Q1.
What is the probability I spin 2 blacks?
An image in a quiz
16/20
4
4/16
Correct answer: 4/25
5
Q2.
What is the probability that I spin 2 whites or 2 blacks?
1
Correct answer: 13/25
4/20
9/25
Q3.
What is the probability that I get exactly 1 black?
1
Correct answer: 12/25
4/20
8/25
Q4.
What is the probability that I get 1 white and 1 red?
Correct answer: 0
1
12/20
8/20
Q5.
What is the probability that I get 2 whites or 2 reds?
0
1
11/20
Correct answer: 9/25

Lesson appears in

UnitMaths / Probability