Converting between units of length

Converting between units of length

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will learn how to convert between measures of distance such as mm, cm, m and km.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Which of the below has the least number of days?
August
December
Correct answer: February
November
Q2.
If I work for 5 hours a day, 6 days a week, then how many hours do I work in 2 weeks?
30 hours
32 hours
Correct answer: 60 hours
90 hours
Q3.
A nurse works 11 hour shifts a day, four times a week. In 4 weeks how many hours does she work?
144 hours
Correct answer: 176 hours
186 hours
440 hours
Q4.
From the list of people below, who has worked the most amount of hours?
Correct answer: A works 8 hour shifts, five times a week.
B works 12 hour shifts, three times a week.
C works 9 hour shifts, four times a week.
D works 6 hour shifts, six times a week.
Q5.
Anna has been training for a marathon. She decides to train for 2 hours a day, everyday throughout July and August. She only allows herself 7 days throughout both months to rest. In total how many hours does she train for?
100 hours
Correct answer: 110 hours
120 hours
124 hours

5 Questions

Q1.
How many cm are there in 80 mm?
18 cm
Correct answer: 8 cm
80 cm
800 cm
Q2.
Which of the below is equivalent to 6.5 m?
605 cm
65 cm
Correct answer: 650 cm
650 mm
Q3.
Which of the below shows the distance from London to Edinburgh?
Correct answer: 649 km
6490 cm
6490 m
6490 mm
Q4.
Which of the below are equal in length?
Correct answer: 290 mm and 29 cm
32 m and 32,000 cm
460 mm and 46 m
82 km and 820 m
Q5.
Which of the below is equivalent to 260,000 mm ?
Correct answer: 0.26 km
2.6 km
26 km
260 km

Lesson appears in

UnitMaths / Converting units of measure