Decimals and measures: Solving problems with length

Decimals and measures: Solving problems with length

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will solve problems involving calculating the area and perimeter of rectilinear shapes, including compound rectilinear shapes, where the conversion of measure is needed.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

7 Questions

Q1.
1000 x 4 =
0.004
40
400
Correct answer: 4000
Q2.
700 ÷ 10 =
0.7
7
Correct answer: 70
Q3.
What number is 10 times smaller than 70?
60
Correct answer: 7
700
80
Q4.
What number is 10 times greater than 400?
350
Correct answer: 4000
450
Q5.
How many millimetres are equivalent to one metre?
1
10
100
Correct answer: 1000
Q6.
How many centimetres are equivalent to one metre?
1
10
Correct answer: 100
1000
Q7.
How many metres are equivalent to one kilometre?
1
10
100
Correct answer: 1000

6 Questions

Q1.
0.56 x 10
0.056
0.560
Correct answer: 5.6
Q2.
1.405 x 100
0.01405
1.40500
Correct answer: 140.5
Q3.
4.56 ÷ 100
Correct answer: 0.0456
0.456
456
Q4.
654.8 ÷ 10
6.548
Correct answer: 65.48
6548
Q5.
What is the area of the shape below?
An image in a quiz
10 cm²
20 cm²
Correct answer: 21 cm²
Q6.
What is the perimeter of the shape below?
An image in a quiz
10 cm
Correct answer: 20 cm
21 cm

Lesson appears in

UnitMaths / Decimals and measures