Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will estimate the length of objects and compare their length.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Measuring up to the ceiling
Correct answer: Greater than a metre
Less than a metre
Q2.
Your hand
Greater than a metre
Correct answer: Less than a metre
Q3.
A rubber
Greater than a metre
Correct answer: Less than a metre
Q4.
The height of your school building
Correct answer: Greater than a metre
Less than a metre
Q5.
Your finger nail
Greater than a metre
Correct answer: Less than a metre

4 Questions

Q1.
Can you compare the two objects?
Motor bike > tree
Correct answer: Tree > motorbike
Q2.
Can you compare the two objects?
car < window
Correct answer: car > window
Q3.
Can you compare the two objects?
the height of a giraffe < the height of a lion
Correct answer: the height of a giraffe > the height of a lion
Q4.
Can you put these in order of size?
Correct answer: fridge > kettle > spoon
fridge > spoon > kettle
kettle > spoon > fridge
spoon > kettle > fridge

Lesson appears in

UnitMaths / Measures: Length