Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will count tens and ones and explore their place value

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Complete the sentence - there is ____ group of ten.
Correct answer: 1
2
3
Q2.
Complete the following:
There are 4 groups of ten = 40 beads
Correct answer: There are 5 groups of ten = 50 beads
There are 6 groups of ten = 60 beads
Q3.
What is the missing number?
10
Correct answer: 20
Q4.
What is the missing number?
Correct answer: 10
20
30
Q5.
What is the missing number?
Correct answer: 20
30
40

3 Questions

Q1.
How many groups of ten are there here?
Correct answer: 3 groups of ten
4 groups of ten
5 groups of ten
Q2.
How many tens are in this number?
There are 3 groups of ten in this number
Correct answer: There are 4 groups of ten in this number
Q3.
How many tens are in this number?
There are 2 groups of ten in this number
Correct answer: There is 1 group of ten in this number

Lesson appears in

UnitMaths / Numbers to 50