Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will look at how we can represent combined events as frequency trees.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
What is the probability I spin 2 blacks?
An image in a quiz
16/20
4
4/16
Correct answer: 4/25
5
Q2.
What is the probability that I spin 2 whites or 2 blacks?
1
Correct answer: 13/25
4/20
9/25
Q3.
What is the probability that I get exactly 1 black?
1
Correct answer: 12/25
4/20
8/25
Q4.
What is the probability that I get 1 white and 1 red?
Correct answer: 0
1
12/20
8/20
Q5.
What is the probability that I get 2 whites or 2 reds?
0
1
11/20
Correct answer: 9/25

5 Questions

Q1.
How many boys didn't do their homework?
An image in a quiz
13
14
22
Correct answer: 7
Q2.
How many girls were there altogether?
14
Correct answer: 22
29
8
Q3.
How many students were there altogether?
20
Correct answer: 42
55
84
Q4.
What is the probability of randomly selecting a student who did their homework?
Correct answer: 1/2
1/4
13/20
21/40
Q5.
Given that I select a girl, what is the probability that she didn't do her homework?
13/20
Correct answer: 14/22
21/42
8/22

Lesson appears in

UnitMaths / Probability