Practise multiplication and division skills

Practise multiplication and division skills

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will revise multiplication and division skills and apply them to problems.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
What is 675 x 7?
4565
4710
Correct answer: 4725
4825
Q2.
What is 455 x 9?
3095
3595
Correct answer: 4095
4595
Q3.
Find the product of 4.5 and 16
108
Correct answer: 72
84
96
Q4.
Find the product of 6.25 and 24
100
125
Correct answer: 150
175
Q5.
Oak travel are giving out refreshments to their guests on their plane, each guest receives 0.75 litres of water. There are 105 guests. How much water will they need?
76.5L
77.25L
Correct answer: 78.75L
79.25L

5 Questions

Q1.
Which of the numbers below is not prime?
37
47
Correct answer: 57
67
Q2.
What is 0.075 ÷ 10?
Correct answer: 0.0075
0.75
7.5
Q3.
If I buy 10 cupcakes that cost 75p each, how much change will I get from a £20 note?
Correct answer: £12.50
£13.50
£7.50
Q4.
I save £35 a month to buy a bike, how much will I have saved after 20 months?
£350
£3500
Correct answer: £700
Q5.
Which of the numbers below is not a factor of 27?
1
3
Correct answer: 7
9

Lesson appears in

UnitMaths / Multiplication and division