Foundation

Solving Inequalities Involving Algebraic Fractions

Foundation

Solving Inequalities Involving Algebraic Fractions

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will learn to solve inequalities which include fractions.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

4 Questions

Q1.
Question 1. Solve for a.
A
B
C
Correct answer: D
Q2.
Question 2. Solve for y.
Correct answer: A
B
C
D
Q3.
Question 3. y > 2 and 2 < y mean the same thing!
Don't have a scooby-do!
False
Correct answer: True
Q4.
Question 4. Solve for a.
A
Correct answer: B
C
D

5 Questions

Q1.
Question 1. Solve for a.
A
B
C
Correct answer: D
Q2.
Question 2. Solve for y.
A
Correct answer: B
C
D
Q3.
Question 3. Solve for y.
A
Correct answer: B
C
D
Q4.
Question 4. Form an expression to show the perimeter of the equilateral triangle is less than 6 cm.
A
Correct answer: B
C
D
Q5.
Question 5. Find the possible range of values for the perimeter of this equilateral triangle.
A
B
Correct answer: C
D

Lesson appears in

UnitMaths / Solve Inequalities and Represent on Number Line