Subtracting 3-digit numbers (regrouping in multiple columns)

Subtracting 3-digit numbers (regrouping in multiple columns)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will consolidate learning on column subtraction and will practise regrouping across all columns

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Regrouping means...
Addition
multiplication
subtraction
Correct answer: using numbers from the next largest place value column
Q2.
Which of these calculations requires regrouping?
317 - 205 =
444 - 222 =
Correct answer: 900 - 610 =
900 - 700 =
Q3.
Does this calculation require regrouping?
An image in a quiz
Maybe
No
Correct answer: Yes
Q4.
458 - 192 =
199
200
Correct answer: 266
346
Q5.
Is this calculation correct? 520 - 150 = 330
Maybe
Correct answer: No
Yes

5 Questions

Q1.
Column subtraction is a...
estimate
mental strategy
Correct answer: written method
Q2.
Which of these calculations require regrouping?
215 - 111 =
600 - 500 =
678 - 123 =
Correct answer: 911 - 822 =
Q3.
Does this look like a reasonable answer? 754 - 569 = 501
Correct answer: No
Yes
Q4.
943 - 276 = 767 True or false?
Correct answer: False
Option 1
True
Q5.
761 - 279 =
Correct answer: 482
518
582
600

Lesson appears in

UnitMaths / Addition and subtraction