Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will be identify which known number bonds will help us subtract a 2-digit number from a 2-digit number.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
If 3 + 6 = 9 then 39 + 60 = ______
9
90
96
Correct answer: 99
Q2.
Which TWO number facts help us to solve 24 + 35?
Correct answer: 2 + 3 = 5
2 + 5 = 7
3 + 4 = 7
Correct answer: 4 + 5 = 9
Q3.
Which TWO number facts help us to solve 17 + 52?
Correct answer: 1 + 5 = 6
5 - 1 = 4
7 - 2 = 5
Correct answer: 7 + 2 = 9
Q4.
Which TWO number facts help us to solve 23 + 54?
Correct answer: 3 + 4 = 7
4 - 3 = 1
Correct answer: 5 + 2 = 7
5 + 3 = 8
Q5.
What is 63 + 12?
57
70
74
Correct answer: 75

5 Questions

Q1.
If 7 - 2 = 5 then 73 - 20 = ______
5
50
Correct answer: 53
57
Q2.
Which TWO number facts help us to solve 75 - 21?
Correct answer: 5 - 1 = 4
7 - 1 = 6
Correct answer: 7 - 2 = 5
7 + 2 = 9
Q3.
Which TWO number facts help us to solve 37 - 11?
Correct answer: 3 - 1 = 2
3 + 1 = 4
Correct answer: 7 - 1 = 6
7 - 3 = 4
Q4.
What is 56 - 31?
Correct answer: 25
27
87
96
Q5.
What is 72 - 21?
50
Correct answer: 51
53
93

Lesson appears in

UnitMaths / Addition and subtraction of 2-digit numbers