Using factors and products to solve division problems

Using factors and products to solve division problems

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will be using and applying known facts around fact families, multiples and factors to solve problems. We will, for example, look at how factors of a number help us determine multiples of near numbers.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
4 x 4 =
12
Correct answer: 16
8
9
Q2.
7 ÷ 3 = 21
Correct answer: False
true
Q3.
10 x ? = 90
10
19
Correct answer: 9
90
Q4.
Which of these does this array NOT show?
An image in a quiz
10 ÷ 5 = 2
Correct answer: 2 ÷ 5 = 10
2 x 5 = 10
5 x 2 = 10
Q5.
I have 36 sweets to share equally between 4 children. How many sweets will each child get?
10
4
6
Correct answer: 9

5 Questions

Q1.
A product is
the result of numbers added together
Correct answer: the result of numbers multiplied
the result of numbers subtracted
Q2.
A factor is
a number you can add a zero to
a number you can add to make another number
Correct answer: a number you can multiply to make another number
Q3.
6 is a factor of 24
False
Correct answer: true
Q4.
21 is the product of 7 and 4
Correct answer: False
true
Q5.
Which of these is NOT a factor of 20?
2
4
5
Correct answer: 6

Lesson appears in

UnitMaths / Multiplication and division