Switch to our new English teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will introduce concept of complete sentences. We will then apply that knowledge in a piece of creative writing.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

6 Questions

Q1.
Which sentence is correct?
My family went to croatia.
Correct answer: My family went to Croatia.
My Family went to Croatia.
My Family Went to Croatia.
Q2.
Which of these subjects is plural?
I
My dog
The cat
Correct answer: We
Q3.
Which word needs a capital letter?
Correct answer: david
house
island
sofa
Q4.
Which sentence is correct?
We play football yesterday.
Correct answer: We played football yesterday.
We playing football yesterday.
We plays football yesterday.
Q5.
Which of these subjects is singular?
My sisters
Our teachers
Correct answer: The mouse
The women
Q6.
Which sentence is correct?
The man were talking.
Correct answer: The men were talking.
The woman were talking.
The women was talking.

6 Questions

Q1.
Which sentence is correct?
Correct answer: Where is that?
Where Is that?
Where Is That?
Where that?
Q2.
Which word requires a capital letter?
Correct answer: peter
school
sister
walked
Q3.
Which of these words is plural?
Correct answer: chickens
cow
dog
horse
Q4.
What is the subject of this sentence? Michael went to the supermarket yesterday.
Correct answer: Michael
supermarket
went
yesterday
Q5.
What is the verb in this sentence? The boy bought a new shirt.
Correct answer: bought
new
shirt
The boy
Q6.
Which sentence uses was/were correctly?
Bill Sikes were a villain,
Correct answer: Oliver was hungry.
Oliver were hungry.
Victorian orphans was often hungry.