Lesson 4 of 12
  • Year 8

Talking about what you are doing this week and what you do every week (Part 2/2)

Lesson 4 of 12
  • Year 8

Talking about what you are doing this week and what you do every week (Part 2/2)

These resources will be removed by end of Summer Term 2025.

Switch to our new teaching resources now - designed by teachers and leading subject experts, and tested in classrooms.

These resources were created for remote use during the pandemic and are not designed for classroom teaching.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will talk about what we are doing this week and what we do every week, using the 3rd person plural forms of regular -ir verbs in the present tense.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

Prior knowledge starter quiz

Download quiz pdf
Share with pupils

12 Questions

Q1.
finir

finished
to feed, feeding
Correct answer: to finish, finishing

Q2.
nourrir

Correct answer: to feed, feeding
to finish, finishing
to run, running

Q3.
le chat

can
Correct answer: cat
dog

Q4.
dimanche

Monday
Saturday
Correct answer: Sunday

Q5.
l'heure

Correct answer: hour
hurt
minute

Q6.
jeudi

Monday
Correct answer: Thursday
Tuesday

Q7.
lundi

Friday
Correct answer: Monday
Tuesday

Q8.
mardi

Friday
Monday
Correct answer: Tuesday

Q9.
mercredi

Thursday
Tuesday
Correct answer: Wednesday

Q10.
la minute

hour
Correct answer: minute
second

Q11.
vendredi

Correct answer: Friday
Saturday
Thursday

Q12.
samedi

Friday
Correct answer: Saturday
Thursday

12 Questions

Q1.
lundi

Correct answer: Monday
Sunday
Tuesday

Q2.
le chat

can
Correct answer: cat
dog

Q3.
l'heure

Correct answer: hour
hurt
minute

Q4.
mercredi

Thursday
Tuesday
Correct answer: Wednesday

Q5.
dimanche

Monday
Saturday
Correct answer: Sunday

Q6.
la minute

hour
Correct answer: minute
second

Q7.
finir

finished
to feed, feeding
Correct answer: to finish, finishing

Q8.
jeudi

Monday
Correct answer: Thursday
Tuesday

Q9.
samedi

Friday
Correct answer: Saturday
Sunday

Q10.
mardi

Monday
Correct answer: Tuesday
Wednesday

Q11.
nourrir

Correct answer: to feed, feeding
to finish, finishing
to run, running

Q12.
vendredi

Correct answer: Friday
Monday
Wednesday