Year 2

Adding and subtracting two 2-digit numbers

Year 2

Adding and subtracting two 2-digit numbers

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will apply our knowledge of number bonds within ten to derive 2-digit addition and subtraction number facts within 100.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
If 7 - 2 = 5 then 73 - 20 = ______
5
50
Correct answer: 53
57
Q2.
Which TWO number facts help us to solve 75 - 21?
Correct answer: 5 - 1 = 4
7 - 1 = 6
Correct answer: 7 - 2 = 5
7 + 2 = 9
Q3.
Which TWO number facts help us to solve 37 - 11?
Correct answer: 3 - 1 = 2
3 + 1 = 4
Correct answer: 7 - 1 = 6
7 - 3 = 4
Q4.
What is 56 - 31?
Correct answer: 25
27
87
96
Q5.
What is 72 - 21?
50
Correct answer: 51
53
93

4 Questions

Q1.
What number fact will help us to solve 51 + 43?
1 + 4 = 5
10 + 40 = 50
5 + 3 = 8
Correct answer: 5 + 4 = 9
Q2.
What number fact will help us to solve 69 - 25?
Correct answer: 6 - 2 = 4
6 - 5 = 1
6 + 2 = 8
9 - 2 = 7
Q3.
What is 45 + 13?
32
55
Correct answer: 58
67
Q4.
Thirty Two add Twenty Seven is equal to _______
Fifty Eight
Correct answer: Fifty Nine
Fifty Seven
Fifty Two