Year 2

Consolidating addition and subtraction of 2-digit numbers

Year 2

Consolidating addition and subtraction of 2-digit numbers

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will revisit adding and subtracting two 2-digit numbers and exploring mental strategies to help us solve problems.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
3 + 2 + 4 = _____
5
7
8
Correct answer: 9
Q2.
4 + 6 + 2 = _____
10
11
Correct answer: 12
8
Q3.
5 + 6 + 4 = _____
11
14
Correct answer: 15
16
Q4.
Seven add two add three is equal to _____
Eleven
Nine
Thirteen
Correct answer: Twelve
Q5.
Nine add one add six is equal to ____
Fifteen
Seventeen
Correct answer: Sixteen
Ten

4 Questions

Q1.
What facts help me to know 34 + 52?
3 + 4 = 7
3 + 5 = 8
Correct answer: 4 + 2 = 6
4 + 5 = 9
Q2.
What facts help me to know 89 - 31?
8 - 1 = 7
Correct answer: 8 - 3 = 5
9 - 1 = 8
9 - 3 = 6
Q3.
67 - 32 = _____
Correct answer: 35
39
97
99
Q4.
74 + 15 = _______
69
Correct answer: 89
90
98