Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will draw bar models to represent word problems.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
There are 9 bananas. 3 are green. How many are yellow?
10
12
Correct answer: 6
9
Q2.
The fruit seller has 5 apples in a bowl. He adds 3 more. How many apples does he have now?
2
7
Correct answer: 8
9
Q3.
The fruit seller has 9 carrots. He sells 7. How many does he have now?
1
16
Correct answer: 2
3
Q4.
There are 5 apples and 5 oranges at the market stall. How many pieces of fruit are there altogether?
0
Correct answer: 10
11
5
Q5.
There are 9 apples. 4 are bruised. How many are not bruised?
13
Correct answer: 5
6
7

5 Questions

Q1.
There were 77 apples at the fruit stall. 22 were red and the rest were green. How many apples were green?
Correct answer: 55
56
65
99
Q2.
The fruit seller has 51 carrots. He sells 40 of them. How many carrots are left?
1
Correct answer: 11
21
91
Q3.
The fruit market seller has 36 oranges in a box. He adds 21 more oranges. How many oranges does he have now?
15
25
Correct answer: 57
67
Q4.
One customer bought 20 blueberries. Another customer bought 11 blueberries. How many blueberries were bought altogether?
30
Correct answer: 31
41
9
Q5.
There were 64 apples at the fruit stall. 24 were red and the rest were green. How many apples were green?
Correct answer: 40
44
84
88