Year 2

Representing two step word problems using bar models (Part 1)

Year 2

Representing two step word problems using bar models (Part 1)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will answer 2 step word problems using bar models to help us.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
There were 77 apples at the fruit stall. 22 were red and the rest were green. How many apples were green?
Correct answer: 55
56
65
99
Q2.
The fruit seller has 51 carrots. He sells 40 of them. How many carrots are left?
1
Correct answer: 11
21
91
Q3.
The fruit market seller has 36 oranges in a box. He adds 21 more oranges. How many oranges does he have now?
15
25
Correct answer: 57
67
Q4.
One customer bought 20 blueberries. Another customer bought 11 blueberries. How many blueberries were bought altogether?
30
Correct answer: 31
41
9
Q5.
There were 64 apples at the fruit stall. 24 were red and the rest were green. How many apples were green?
Correct answer: 40
44
84
88

5 Questions

Q1.
Blue table have 79 crayons. Sally takes 12 crayons. Jimmy takes 14 crayons. How many crayons are there now?
43
52
Correct answer: 53
67
Q2.
Class 5J have 24 stickers. The boys get 11 more stickers and the girls get 14 more stickers. How many stickers do Class 5J have now?
35
39
48
Correct answer: 49
Q3.
There are 69 chairs in Class 2B. The girls sit in 20 of the chairs and the boys sit in 25 of the chairs. How many chairs are not being used?
23
Correct answer: 24
34
49
Q4.
Green table have 84 pens. Harriet takes 11 pens. Lisa takes 12 pens. How many pens are there now?
60
Correct answer: 61
72
73
Q5.
The fruit stall has 68 apples. David takes 15 apples. Timmy takes 2 apples. How many apples are there now?
Correct answer: 51
53
61
66