Year 2

Representing two step word problems using bar models (Part 2)

Year 2

Representing two step word problems using bar models (Part 2)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will answer 2 step word problems using bar models to help us.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Blue table have 79 crayons. Sally takes 12 crayons. Jimmy takes 14 crayons. How many crayons are there now?
43
52
Correct answer: 53
67
Q2.
Class 5J have 24 stickers. The boys get 11 more stickers and the girls get 14 more stickers. How many stickers do Class 5J have now?
35
39
48
Correct answer: 49
Q3.
There are 69 chairs in Class 2B. The girls sit in 20 of the chairs and the boys sit in 25 of the chairs. How many chairs are not being used?
23
Correct answer: 24
34
49
Q4.
Green table have 84 pens. Harriet takes 11 pens. Lisa takes 12 pens. How many pens are there now?
60
Correct answer: 61
72
73
Q5.
The fruit stall has 68 apples. David takes 15 apples. Timmy takes 2 apples. How many apples are there now?
Correct answer: 51
53
61
66

5 Questions

Q1.
21 children in the playground. 48 children arrive. Then 16 children leave. How many children are there now?
32
Correct answer: 53
69
85
Q2.
There were 25 people on the top deck of the bus, 14 people on the bottom deck of the bus. Then, 13 people left the bus. How many people were left on the bus?
16
Correct answer: 26
39
41
Q3.
There were 31 people on the top deck of the bus and 18 people on the bottom deck of the bus. Then, 22 people left the bus. How many people were left on the bus?
25
Correct answer: 27
35
49
Q4.
There were 19 children at lunch. 40 more children come to lunch. Then, 25 people left the lunch hall. How many children were left at lunch?
24
25
Correct answer: 34
59
Q5.
22 children in the playground. 33 children arrive. Then 40 children leave. How many children are there now?
Correct answer: 15
16
55
62