Year 1

To compare the mass of two objects

Year 1

To compare the mass of two objects

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will compare the masses of two objects.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Which image is showing half of 16
Correct answer: Option 1
Option 2
Q2.
Which image is showing double 6?
Option 1
Correct answer: Option 2
Q3.
Which equation is showing double?
4+3
Correct answer: 4+4
4+5
Q4.
Complete this sentence - half of 22 is
Correct answer: 11
12
13
Q5.
Complete this sentence - double 50 is
Correct answer: 100
80
90

4 Questions

Q1.
What does weight mean?
Correct answer: How heavy something is
How long something is
How tall something is
Q2.
Predict the heaviest object.
Correct answer: the cake
the bun
Q3.
Predict the lightest object.
Correct answer: biscuit
cup of tea
Q4.
Predict which object has the greatest mass.
Correct answer: Wooden train
Teddy bear