Year 2

Using number bonds and facts related to 1000

Year 2

Using number bonds and facts related to 1000

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will use knowledge of number bonds and number facts with numbers up to 100 in the context of word problems related to measure.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

4 Questions

Q1.
How many millilitres are there in one litre?
10 ml
Correct answer: 1000 ml
500 ml
Q2.
How many millilitres are there in half a litre?
10 ml
1000 ml
Correct answer: 500 ml
Q3.
Which is greater 200 ml or 2 L?
Correct answer: 2 L
200 ml
Q4.
Which is greater 300 ml or 500 ml?
300 ml
Correct answer: 500 ml

4 Questions

Q1.
Choose one: If I know 2 + 5 + 3 = 10, then I know...
20 + 5 + 300 = 1000
20 + 50 + 30 = 1000
Correct answer: 200 + 500 + 300 = 1000
Q2.
Choose one: If I know 6 + 2 + 2 = 10, then I know...
60 + 2 + 200 = 1000
60 + 20 + 20 = 1000
Correct answer: 600 + 200 + 200 = 1000
Q3.
Sally has 200ml of milk. Jack has twice as much as Sally. How much milk does Jack have? Choose one.
100ml
200ml
Correct answer: 400ml
Q4.
Sally has 200ml of milk. Nessa has half the amount that Sally has. How much milk does Nessa have? Choose one.
Correct answer: 100ml
200ml
400ml