Year 2

Exploring the value of a 3-digit number in more than one way (Part 1)

Year 2

Exploring the value of a 3-digit number in more than one way (Part 1)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will explore different ways to make the same number using the part-part whole model.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

3 Questions

Q1.
How many 'tens' are in the number 135?
1
Correct answer: 3
5
Q2.
How many 'hundreds' are in the number 231?
1
Correct answer: 2
3
Q3.
There are 2 'tens' in the number 207.
Correct answer: False
True

5 Questions

Q1.
How many 'hundreds' are there in the number 264?
Correct answer: There are 2 'hundreds'
There are 4 'hundreds'
There are 6 'hundreds'
Q2.
How many 'tens' are there in the number 173?
There are 4 'tens'
Correct answer: There are 7 'tens'
There is 1 'ten'
Q3.
Select one answer that is a correct way of showing the number 315.
1 'hundred', 1 'hundred' and 2 'hundreds'
Correct answer: 2 'hundreds' , 1 'hundred' and 15 ones
3 'hundred', 7 'tens' and 5 'ones'
Q4.
Select one answer that is the incorrect way of showing the number 137.
1 'hundred', 3 'tens' and 7 'ones'
5 'tens' + 5 'tens' + 37 'ones'
Correct answer: 5 'tens', 5 'tens' and 7 'ones'
Q5.
The whole is 213. When the parts are changed, the whole will stay the same.
False
Correct answer: True