Year 1

Sequencing events in chronological order

Year 1

Sequencing events in chronological order

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will order activities within a routine in chronological order.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
How many months are there in one year?
10 Months
11 Months
Correct answer: 12 Months
Q2.
Which month comes after March?
Correct answer: April
January
May
Q3.
Which month comes before October?
August
November
Correct answer: September
Q4.
Which month do people celebrate Christmas?
Correct answer: December
November
October
Q5.
Which month is the beginning of the calendar?
April
August
December
February
Correct answer: January
July
June
March
May
November
October
September

4 Questions

Q1.
The day is split into how many sections?
2
Correct answer: 3
4
Q2.
What is the first part of the day called?
The afternoon
The evening
Correct answer: The morning
Q3.
What part of the day comes after the morning?
Correct answer: The afternoon
The evening
The morning
Q4.
At which part of the day do you eat your lunch?
Correct answer: The afternoon
The evening
The morning