Year 5

2D and 3D Shapes: To Identify the Properties of Quadrilaterals

Year 5

2D and 3D Shapes: To Identify the Properties of Quadrilaterals

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will explore the properties and names of different types of quadrilaterals.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

3 Questions

Q1.
True or false: In equilateral triangles, all three angles are equal.
False
Correct answer: True
Q2.
The perimeter of a equilateral triangle is 45cm. What is the length of one side?
Correct answer: 15cm
30cm
45cm
Q3.
True or false: Two sides of a scalene triangle can be equal.
Correct answer: False
True

5 Questions

Q1.
True or false: All Rhombuses are Squares
Correct answer: False
True
Q2.
True or false: All Rectangles are Squares
Correct answer: False
True
Q3.
True or False: Some Parallelograms are Squares
False
Correct answer: True
Q4.
True or False: Some Quadrilaterals are Parallelograms
False
Correct answer: True
Q5.
True or False: Every Parallelogram is a Rectangle
Correct answer: False
True