Year 3

Adding two 3-digit numbers (regrouping in multiple columns)

Year 3

Adding two 3-digit numbers (regrouping in multiple columns)

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will look at using column addition when a number requires regrouping in more than one column when adding.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
89 + 5 =
104
84
90
Correct answer: 94
Q2.
Which of these calculations requires regrouping?
Correct answer: 190 + 20 =
200 + 700 =
230 + 620 =
800 + 100 =
Q3.
105 + 106 =
1011
110
201
Correct answer: 211
Q4.
234 + 372 =
506
Correct answer: 606
6106
616
Q5.
520 + 634 =
10054
1054
Correct answer: 1154
154

5 Questions

Q1.
True or false, this calculation needs some regrouping? 54 + 23 =
Correct answer: False
True
Q2.
Which of these calculation needs regrouping?
150 + 140 =
Correct answer: 199 + 206 =
400 + 300 =
567 + 222 =
Q3.
555 + 555 =
1000
1010
Correct answer: 1110
600
Q4.
456 + 269 =
610
619
7025
Correct answer: 725
Q5.
Check this answer - is it correct? 596 + 122 = 6118
Correct answer: No
Yes