Year 5
Year 5

Revision and Angle fluency facts

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will revise all the topics from this unit and focus how to apply all these skills fluently and efficiently.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

3 Questions

Q1.
How many parallel lines are in a trapezium
1
Correct answer: 1 pair
2
2 pairs
Q2.
Is this statement true always, sometimes or never? "A parallelogram has right angles"
2 pairs
always
never
Correct answer: sometimes
Q3.
In this parallelogram (30°, 150°,30°,?°) is this missing angle acute, obtuse reflex or a right angle?
acute
Correct answer: obtuse
reflex
right angle

5 Questions

Q1.
Angles around a point add up to:
180°
Correct answer: 360°
90°
Q2.
Angles within a triangle add up to:
Correct answer: 180°
360°
90°
Q3.
Angles within a quadrilateral add up to:
180°
Correct answer: 360°
90°
Q4.
What is the size of the missing angle?
An image in a quiz
180°
50°
60°
Correct answer: 70°
90°
Q5.
What do angles "a" and "b" add up to?
An image in a quiz
105°
Correct answer: 170°
40°
65°
75°