Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will revisit our knowledge of angles. We will revise what is meant by right, acute and obtuse angles. We will then have an opportunity to identify these angles and draw them.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

4 Questions

Q1.
Which angle is smaller than a right angle?
Correct answer: acute
obtuse
Q2.
Which angle that we have been looking at today is greater than a right angle?
acute
Correct answer: obtuse
Q3.
This triangle contains an obtuse angle. True or false?
An image in a quiz
Correct answer: False
True
Q4.
What type of angles are in this triangle?
An image in a quiz
Correct answer: Acute
Obtuse

5 Questions

Q1.
An acute angle is one which is...
bigger than a right angle
Correct answer: smaller than a right angle
Q2.
If an angle is 1 quarter turn, it must be a
an acute angle
an obtuse angle
Correct answer: right angle
Q3.
How many internal angles does a square have?
1
2
Correct answer: 4
8
Q4.
True or false, if a shape has 4 right angles, it must be a square?
Correct answer: False
True
Q5.
Angles measure...
distance
height
temperature
Correct answer: the space between 2 intersecting lines