Year 5

Multiplying a 3-digit number by a 2-digit number

Year 5

Multiplying a 3-digit number by a 2-digit number

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will develop our understanding of formal written multiplication methods (long multiplication) and develop fluency multiplying 2-digits by 3-digits.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
23 x 18
214
Correct answer: 414
424
Q2.
78 x 23
1674
Correct answer: 1794
390
Q3.
True or false: 95 x 21 > 84 x 31
Correct answer: False
True
Q4.
True or false: 47 x 57 > 19 x 64
False
Correct answer: True
Q5.
True or false: 55 x 62 < 58 x 58
Correct answer: False
True

5 Questions

Q1.
155 x 62
1240
9300
Correct answer: 9610
Q2.
378 x 23
1890
7560
Correct answer: 8694
Q3.
True or false: 378 x 23 < 368 x 39
False
Correct answer: True
Q4.
True or false: 595 x 21 > 584 x 31
Correct answer: False
True
Q5.
True or false: 747 x 57 > 719 x 64
Correct answer: False
True