Year 5

Problem-solving with multiplication

Year 5

Problem-solving with multiplication

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will review the various methods of multiplication covered throughout this unit: area, formal written method and mentally derived facts. We will discuss which is the most efficient strategy for a variety of problems.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
155 x 62
1240
9300
Correct answer: 9610
Q2.
378 x 23
1890
7560
Correct answer: 8694
Q3.
True or false: 378 x 23 < 368 x 39
False
Correct answer: True
Q4.
True or false: 595 x 21 > 584 x 31
Correct answer: False
True
Q5.
True or false: 747 x 57 > 719 x 64
Correct answer: False
True

5 Questions

Q1.
Elsa takes a train to London. Each train carriage can carry 186 passengers. The train has 14 carriages. What is the total number of passengers that the train can carry?
2,390
Correct answer: 2,604
930
Q2.
A shop sells scooters for £154. If the nursery school buys 23 scooters how much do they cost them in total?
Correct answer: £3,542.00
£3,642.00
£770
Q3.
254 people go to a concert. Each person pays £43 for a ticket. What is the total amount of ticket money collected?
£1,778.00
£10,912.00
Correct answer: £10,922.00
Q4.
A tomato sauce company purchased 75 shipments of tomatoes. There were 810 tomatoes in each shipment. How many tomatoes did the company purchase in total?
Correct answer: 60,750
61,750
9,720
Q5.
A local school has won a national spelling competition and one of the prizes is 25 colouring pens per pupil. There are 468 children in the school, how many pens will the school receive?
Correct answer: 11,700
12,00
3,370