Year 5
Year 5

Converting between miles and km

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will introduce the distance measurements miles and kilometre and learn how to convert between them.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
A rectangle has a width of 4 m and a length of 20 m. What is it's perimeter?
24 m
44 m
Correct answer: 4800 cm
80 m
Q2.
If a rectangle has a width of 4 metres and a length of 700cm, what is the perimeter of the shape?
0.2 m
20 m
22 cm
Correct answer: 22 m
Q3.
A living room has a perimeter of 26 m in total. Which of the below show its possible dimensions?
width = 2.6 m and length = 6.2 m
width = 20 m and length = 6 m
Correct answer: width = 3.5 m and length = 9.5 m
width = 4 m and length = 6.5 m
Q4.
A games room has a perimeter of 36 m in total. Which of the options below cannot be the dimensions of the game room?
width of 4 m and length of 14 m
Correct answer: width of 6 m and length of 14 m
width of 7 m and length of 11 m
width of 8 m and length of 10 m
Q5.
Which of the dimensions below does not have the same perimeter as the rest?
Width = 2.5 m and Length = 3.6 m
Correct answer: Width = 3.6 m and Length = 3.5 m
Width = 4.5 m and Length = 1220 cm
Width = 480 cm and Length = 260 cm

5 Questions

Q1.
What is the name of the sequence which can be used to roughly convert between miles and kilometres?
Correct answer: Fibonacci
Fibonni
Harmonic
Triangular
Q2.
What is the name of the imperial unit officially used in the UK?
feet
inches
Correct answer: miles
pounds
Q3.
Approximately how many miles are there in 8 km?
10 miles
12 miles
16 miles
Correct answer: 5 miles
Q4.
Approximately how many miles are there in 88 km?
18 miles
46 miles
50 miles
Correct answer: 55 miles
Q5.
Which number comes before 144 in the Fibonacci sequence?
120
55
73
Correct answer: 89