Year 3

Comparing and ordering four digit numbers

Year 3

Comparing and ordering four digit numbers

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will use place value knowledge to compare four digit numbers and place them in ascending and descending order of size.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Choose the correct statement.
Correct answer: 1000 < 1500
1000 = 1500
1000 > 1500
Q2.
Choose the correct statement.
1586 is equal to 1486
Correct answer: 1586 is greater than 1486
1586 is less than 1486
Q3.
Choose the correct statement.
Correct answer: 2566 < 2584
2566 = 2584
2566 > 2584
Q4.
Choose the correct statement.
Correct answer: 5086 is equal to five thousand and eighty six
5086 is greater than five thousand and eighty six
5086 is less than five thousand and eighty six
Q5.
Choose the option that has a greater value than 5864.
Correct answer: 5764 + 200
5846
Five thousand, eight hundred and sixty four

5 Questions

Q1.
When comparing numbers you compare the digits in the thousands place first.
False
Correct answer: True
Q2.
Choose the incorrect statement.
5489 < 6589
Correct answer: 5592 > 5952
6245 > 5642
Q3.
Choose the incorrect statement.
Correct answer: 5442 < 5424
5454 > 4545
6894 > 4986
Q4.
Choose the correct statement. The numbers should be ordered from lowest to highest.
Correct answer: 1245, 4125, 5899
4125, 5899, 1245
5899 , 4125, 1245
Q5.
Choose the correct statement. The numbers should be ordered from highest to lowest.
3256, 4589, 8945
4589, 3256, 8945
Correct answer: 8945, 4589, 3256