Year 5
Year 5

Fractions and division (Part 2)

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will use short division to make links between fractions and division.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

6 Questions

Q1.
One divided by three is equal to
Correct answer: 0.333
0.5
0.75
Q2.
One divided by two is equal to
0.333
Correct answer: 0.5
0.75
Q3.
One divided by four is equal to
Correct answer: 0.25
0.333
0.5
Q4.
Three divided by four is equal to
0.333
0.5
Correct answer: 0.75
Q5.
One divided by three is equal to
one half
one quarter
Correct answer: one third
Q6.
One divided by two is equal to
Correct answer: one half
one quarter
one third

6 Questions

Q1.
One divided by five is equal to
five
one
Correct answer: one fifth
Q2.
One divided by six is equal to
one
Correct answer: one sixth
six
Q3.
One divided by ten is equal to
Correct answer: 0.1
1
10
Q4.
Four divided by five is equal to
five
four
Correct answer: four fifths
Q5.
Three divided by seven is equal to
seven
three
Correct answer: three sevenths
Q6.
Nine divided by five is equal to
five
nine
Correct answer: nine fifths