Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will learn how to find simple percent and what percentage means.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

4 Questions

Q1.
Revision: how big is one litre
1000g
Correct answer: 1000ml
100cm
100ml
Q2.
What is 2/3 of 15?
Correct answer: 10
3
5
6
Q3.
Jim can run 100m in 20 seconds. Who can run fastest:
Correct answer: Jane can run 100m in 3/5 of Jim's time
Janice can run 100m in 3/4 of Jim's time
Jim has the fastest time
Q4.
Which is bigger:
1/4 of 1000
2/5 of 500
Correct answer: 3/4 of 420

4 Questions

Q1.
What does the word "cent" mean
a coin
Correct answer: a hundred
a smell
a thousand
Q2.
What is 50% of 100?
100
Correct answer: 50
Q3.
There are 100 people watching the Olympics. 50% support England; 25% support USA; 10% support China. What percentage is left?
An image in a quiz
10%
Correct answer: 15%
25%
50%
85%
Q4.
Which colour has the biggest percentage of the 100 grid?
An image in a quiz
blue
orange
pink
Correct answer: they are the same
white
yellow