Year 6

Compare and order numbers to ten million

Year 6

Compare and order numbers to ten million

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will build on our understanding of numbers to 10 million through comparing and ordering lists of numbers. Depth of understanding is demonstrated by moving fluently between different representations and by using them to justify comparison statements.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

6 Questions

Q1.
What is the value of the digit 9 in 1 094 576
Nine hundred
Nine hundred thousand
Nine thousand
Correct answer: Ninety thousand
Q2.
What is the value of the digit 7 in 27 982
Seven hundred
Correct answer: Seven thousand
Seventy
Seventy thousand
Q3.
What is the value of the digit 4 in 5 672 543
Correct answer: Forty
Forty thousand
Four
Four thousand
Q4.
What is the value of the digit 1 in 10 638 895
One hundred thousand
One million
Ten
Correct answer: Ten million
Q5.
What is the value of the digit 3 in 4 326 897
Thirty thousand
Three
Three hundred
Correct answer: Three hundred thousand
Q6.
What is the value of the digit 5 in 7 623 465
Fifty
Correct answer: Five
Five hundred
Five million

5 Questions

Q1.
300 tens is equal to 3 thousands
False
Correct answer: True
Q2.
7 460 400 is one hundred thousand larger than 7 450 400
Correct answer: False
True
Q3.
Any number with a 2 in the millions place and a 6 in the hundred thousands place will be greater than 2 580 900
False
Correct answer: True
Q4.
Which expression is correct?
1,000, 522 <100,522
3,684,526 < 2,684,526
52,000 > 72,999
Correct answer: 8,476,359 > 8,476,259
Q5.
Which expression is incorrect?
1,000, 000 > 100,009
Correct answer: 3,268,741 < 3,266,742
9,998,231 > 9,99, 231
Three million = 3,000,000