Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will review a range of strategies to solve addition problems.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

6 Questions

Q1.
There are 2271 satellites currently in space. What is this number rounded to the nearest 10?
2200
Correct answer: 2270
2280
2300
Q2.
There are 2271 satellites currently in space. What is this number rounded to the nearest 100?
2200
2270
2280
Correct answer: 2300
Q3.
The moon Ganymede takes 172 hours to orbit Jupiter. What is this number rounded to the nearest 10?
100
Correct answer: 170
180
200
Q4.
The moon Ganymede takes 172 hours to orbit Jupiter. What is this number rounded to the nearest 100?
100
170
180
Correct answer: 200
Q5.
When rounded to the nearest 10, it takes Mars approximately 690 days to orbit the Sun. What is the greatest number of days it can take?
685
686
Correct answer: 694
695
Q6.
When rounded to the nearest 10, it takes Mars approximately 690 days to orbit the Sun. What is the least number of days/
Correct answer: 685
686
694
695

6 Questions

Q1.
Solve the addition: 12,716 + 74,852 =?
100,834
86,568
Correct answer: 87,568
90,354
Q2.
Solve this addition: 4306 + 5704 =?
10,000
Correct answer: 10,010
8,234
9,578
Q3.
Solve this addition: 9890 + 11,050 =?
19,345
19,674
Correct answer: 20,940
21,000
Q4.
Solve this addition: 17,498 + 11, 076 =?
27,566
28,000
Correct answer: 28,574
29,574
Q5.
Solve this addition: 12,390 + 17,612 =?
28,499
30,000
Correct answer: 30,002
31,854
Q6.
Solve this addition: 52,805 + 9695 =?
60,454
Correct answer: 62,500
63,000
64,561