Year 6

Represent remainders in different ways depending on the context of the problem (Part 1)

Year 6

Represent remainders in different ways depending on the context of the problem (Part 1)

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will learn to interpret the remainder using the context of the problem being solved.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

6 Questions

Q1.
How would you solve: 7200 ÷ 60?
Correct answer: Mental
Written
Q2.
How would you solve: 876 ÷ 12?
Mental
Correct answer: Written
Q3.
How would you solve: 2600 ÷ 10?
Correct answer: Mental
Written
Q4.
How would you solve: 7843 ÷ 15?
Mental
Correct answer: Written
Q5.
Which is an equivalent division for 6400 ÷ 80?
Correct answer: 640 ÷ 8
640 ÷ 80
6400 ÷ 8
Q6.
Which fact will help you estimate 240 ÷ 6
Correct answer: 24 ÷ 6
30 ÷ 6
36 ÷ 6

6 Questions

Q1.
What is the remainder? 621 ÷ 5
Correct answer: .2
2 fifths
remainder 2
Q2.
What is the remainder? 130 ÷ 4
Correct answer: .5
one quarter
remainder 1
Q3.
What is the remainder? 643 ÷ 3
.13
Correct answer: one third
remainder 3
Q4.
What is the remainder? 964 ÷ 6
.4
remainder 6
Correct answer: two thirds
Q5.
What is the remainder? 512 ÷ 7
.7
Correct answer: one seventh
remainder 7
Q6.
What is the remainder? 631 ÷ 8
.7
one seventh
Correct answer: remainder 7