Year 6

Solve multiplication problems using known and derived facts

Year 6

Solve multiplication problems using known and derived facts

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will solve multiplication problems in the context of currency.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

4 Questions

Q1.
0.6 x 2
0.12
Correct answer: 1.2
12
Q2.
1.4 x 7
0.98
Correct answer: 9.8
98
Q3.
8 x 5.4
4.32
Correct answer: 43.2
432
Q4.
0.7 x 14
0.98
Correct answer: 9.8
98

5 Questions

Q1.
If I know 7 x 5 = 35, what is 70 x 50?
350
Correct answer: 3500
35000
Q2.
If I know 8 x 7 = 56, what is 0.8 x 70?
0.56
5.6
Correct answer: 56
560
Q3.
In Mexico £1 is worth 25 Pesos. How many Pesos would you receive for £12?
200 Pesos
250 Pesos
Correct answer: 300 Pesos
350 Pesos
Q4.
In Brazil £1 is worth 6 Real. How much Real would you receive for £500?
30 Real
30,000 Real
300 Real
Correct answer: 3000 Real
Q5.
In Japan £1 is worth 150 Yen. How much Yen would you receive for £50?
5000 Yes
6500 Yen
7000 Yen
Correct answer: 7500 Yen