Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will investigate the ways in which the names of numbers change as we make adjustments to the digits, and compare written numbers with their names.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

6 Questions

Q1.
If I know that 2 + 9 = 11, then I know... (select 1)
11 + 9 = 2
20 + 90 = 11
Correct answer: 20 + 90 = 110
Q2.
If I know that 4 + 5 = 9, then I know (select 1)
14 + 15 = 19
Correct answer: 14 + 5 = 19
4 + 15 = 9
Q3.
If I know that 9 + 7 = 16, then I know (select 1 )
7 + 16 = 9
Correct answer: 8 + 7 = 15
9 - 7 = 16
Q4.
If I know that 2 + 11 = 13, then I know (select 1)
Correct answer: 1 + 11 = 12
1 + 11 = 13
13 + 2 = 11
Q5.
If I know that 5 + 3 = 8, then I know... (select 1)
4 + 3 = 9
6 + 3 = 8
Correct answer: 8 - 5 = 3
Q6.
If I know that 6 + 2 = 8, then I know... (select 1)
Correct answer: 2 + 6 = 8
5 + 2 = 8
8 + 2 = 6

5 Questions

Q1.
The number 11 can be represented by.... (select 1)
11 tens
eleven groups of ten
Correct answer: one ten and one
Q2.
The number 26 can be represented by.... (select 1)
Correct answer: 2 groups of ten and 6 ones
2 ones and 6 tens
Option 4
Q3.
56 is not the same as 5 groups of ten and 6 ones
Correct answer: False
True
Q4.
125 can be represented as ... (select 1)
12 ones and 5 tens
125 tens
Correct answer: one hundred, 2 tens and 5 ones
Q5.
111 is the same as 11 groups of ten and one
False
Correct answer: True