Year 4

To Describe Movement Between Positions as Translations of a Given Unit Left/Right or Up/Down 2

Year 4

To Describe Movement Between Positions as Translations of a Given Unit Left/Right or Up/Down 2

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will continue to move a variety of shapes from one position to another on a grid. We will look at the translation of shapes a given number of units up, down, left or right. We will further develop strategies to reposition these shapes and check that we are working accurately.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

10 Questions

Q1.
8x9
108
Correct answer: 72
81
Q2.
600 ÷ _____ = 6
Correct answer: 100
120
60
Q3.
13 x 13 =
168
Correct answer: 169
170
Q4.
300 ÷ 50 =
5
Correct answer: 6
7
Q5.
(3 x 7) + (4 x 4) =
Correct answer: 37
38
39
Q6.
72 ÷ _____ = 8
6
8
Correct answer: 9
Q7.
Double 15.25 =
28.55
29
Correct answer: 30.5
Q8.
11 x 100 =
1010
Correct answer: 1100
1110
Q9.
11 squared =
120
Correct answer: 121
130
Q10.
475 ÷ 25 =
11
17
Correct answer: 19