Year 5

Solving problems involving division with remainders (Part 1)

Year 5

Solving problems involving division with remainders (Part 1)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will investigate and model division problems, and we will interpret remainders.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Which of the below gives an answer of -1?
Correct answer: -2+1
-3-4
-5-6
7-9
Q2.
Which of the calculations below has the smallest answer?
- 8 + 4
-8 - 6
Correct answer: -8 - 8
-8 + 3
Q3.
A school football team scored a total of 3 goals in their recent games but let in 5. What is their goal difference?
Correct answer: -2
-3
-5
1
Q4.
I am in an elevator (lift) and I'm currently on level 6 but I need to get to -2. How many floors away is -2 from me?
-2
6
Correct answer: 8
9
Q5.
The Olympic golf course in Rio has a par of 71 (expected number of strokes needed), if David scores 65, 70 and 66 on his 3 rounds, what is his total score?
-11
Correct answer: -12
-13
-9

5 Questions

Q1.
Which of the below gives the answer for 8 ÷ 5 ?
1 remainder 2
Correct answer: 1 remainder 3
3 remainder 5
8 remainder 5
Q2.
Which of the below gives the answer for 8 ÷ 5 ?
1.3
1.4
Correct answer: 1.6
1.8
Q3.
Which of the calculations below does not have any remainders or decimals?
18 ÷ 7
Correct answer: 49 ÷ 7
49 ÷ 8
6 ÷ 4
Q4.
Which of the calculations below has the smallest answer?
Correct answer: 28 ÷ 6
32 ÷ 5
38 ÷ 7
45 ÷ 8
Q5.
Which of the below is the answer to 613 ÷ 4 ?
152.25
152.35
Correct answer: 153.25
153.45