Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will review the various angle facts that appear with a transversal and parallel lines.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Angles on a straight line sum to 180 degrees.
False
Correct answer: True
Q2.
Angles around a point sum to 180 degrees.
Correct answer: False
True
Q3.
If a straight line contains 2 angles, one of which is 54 degrees, what is the size of the other angle?
Correct answer: 126 degrees
180 degrees
27 degrees
306 degrees
Q4.
If a + b = 180 degrees, then 2a + 2b = 360
False
Correct answer: True
Q5.
Vertically opposite angles are never equal.
Correct answer: False
True

5 Questions

Q1.
Alternate interior angles are equal.
False
Correct answer: True
Q2.
Alternate exterior angles sum to 180 degrees.
Correct answer: False
True
Q3.
If I know Angle A and Angle B are allied angles and Angle A = 60 degrees, what is Angle B?
Correct answer: 120 degrees
180 degrees
360 degrees
60 degrees
Q4.
Corresponding angles are equal.
False
Correct answer: True
Q5.
An intersection is the point at which two lines never meet.
Correct answer: False
True