Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will be exploring some properties of square numbers.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
What is the first prime number?
1
Correct answer: 2
3
5
Q2.
What are the prime factors of 18?
Correct answer: 2 and 3
2 and 5
3 and 5
3 and 6
Q3.
What is the 7th prime number?
Correct answer: 17
19
23
7
Q4.
12 written as a product of prime factors is 2 x 2 x 3. What is 30 written using prime factors?
2 + 3 + 5
Correct answer: 2 x 3 x 5
2 x 7
5 x 6
Q5.
Which of the following is not a prime factor of 42?
2
3
Correct answer: 5
7

5 Questions

Q1.
What is a square number?
The result of dividing an integer by itself
Correct answer: The result of multiply an integer by itself
The result of multiplying two integers
Q2.
Which of these is not a square number?
1
Correct answer: 2
4
9
Q3.
What is the 12th square number?
100
12
Correct answer: 144
72
Q4.
Write 144 as a product of 2 square numbers both bigger than 1.
12 x 12
Correct answer: 36 x 4
64 x 4
72 x 2
Q5.
Which integer multiplies by itself to give 64
10
7
Correct answer: 8
9