Year 6

Saying it is or isn't a certain pet

In this lesson, we will recap un/una and the names of six pets. We will learn how to say if it is/isn't a certain pet.

Year 6

Saying it is or isn't a certain pet

In this lesson, we will recap un/una and the names of six pets. We will learn how to say if it is/isn't a certain pet.

Lesson details

Key learning points

  1. recapping gender
  2. saying that it is or isn't a certain pet
  3. masculine and feminine singular nouns
  4. indefinite articles (un/una)
  5. negative verb forms using no (no es)

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

5 Questions

Q1.
Animals make the same sounds in Spanish as they do in English.
Correct answer: False
True
Q2.
How do you say "a dog" in Spanish?
Correct answer: un perro
una perro
uno perro
Q3.
Spain means "the land of the rabbits".
False
Correct answer: True
Q4.
"un conejo" is:
a cone
a hamster
Correct answer: a rabbit
Q5.
The most popular pet in Spain is a bull.
Correct answer: false
true

5 Questions

Q1.
It is "una tortuga" not "un tortuga" because:
Correct answer: "Tortuga" is a feminine noun and needs a feminine indefinite article.
"Tortuga" is a masculine noun and needs a masculine indefinite article.
"Una" rhymes with "tortuga".
Q2.
How do you say "it is" in Spanish?
Correct answer: es
ser
soy
Q3.
How do you say "it isn't" in Spanish?
es
Correct answer: no es
shake your head
Q4.
"No es una cobaya" means"
It is a guinea pig.
It isn't a chicken.
Correct answer: It isn't a guinea pig.
Q5.
In Spain, you can take your pet to church to be blessed.
False
Correct answer: True