Year 11

Guided Writing: Foundation: Unit 6: Special Events

Year 11

Guided Writing: Foundation: Unit 6: Special Events

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will explore a Foundation Paper style GCSE writing question on the topic of Spanish festivals before co-constructing a written answer and completing our own independent writing at the end of this lesson. We will also practise vocabularly connected to special events and the grammar strucures we need for our writing.
  2. Purpose of language use: Repaso
  3. Grammar: Guided writing: A special event

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

13 Questions

Q1.
What does "B" stand for in BORDER?
Bad answer
Base
Correct answer: Basic answer
Q2.
What does "R" stand for in BORDER?
Ratification
Really good answer
Correct answer: Reason
Q3.
What does "E" stand for in BORDER?
Excellent answer
Correct answer: Extra example
Extra excellent example
Q4.
What does "viajar" mean?
to come
Correct answer: to travel
Q5.
What does "venir" mean?
Correct answer: to come
to travel
The next 7 questions cover some very common words you will need in Spanish in KS4. These words are very important because they give away or subtly change the meaning of a sentence. Select the correct meaning for each word. When you get your score, check your answers and write down any of these words that you didn't know.
Q7.
era
is
Correct answer: was / used to be
would be
Q8.
había
there is/are
Correct answer: there was/were
there would be
Q9.
tenía
I have / he/she has
Correct answer: I/he/she had / used to have
I/he/she would have
Q10.
estaba
Correct answer: was / used to be
was standing
were / used to be
Q11.
bueno
bad
fantastic
Correct answer: good
Q12.
cada
Correct answer: each
face
nearly
Q13.
gente
gentle
gentleman
Correct answer: peope