Subtracting 3-digit numbers (regrouping hundreds to tens)

Subtracting 3-digit numbers (regrouping hundreds to tens)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will focus on column subtraction where regrouping from the hundreds into the tens column is needed.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Regrouping is always needed when...
Correct answer: digit/s in the 'part' are larger than those in the same column in the 'whole'
there is a 6
when you can do it in your head
you are subtracting a 3-digit number
Q2.
Which of these calculations requires regrouping?
319 - 208 =
Correct answer: 456 - 147 =
500 - 200 =
567 - 111 =
Q3.
True or false this questions has been answered correctly? 456 - 147 = 311
Correct answer: False
True
Q4.
846 - 227 =
500
Correct answer: 619
621
721
Q5.
Has this question been answered correctly? 526 - 309 = 217
Maybe
No
Correct answer: Yes

5 Questions

Q1.
Regrouping means...
Addition
multiplication
subtraction
Correct answer: using numbers from the next largest place value column
Q2.
Which of these calculations requires regrouping?
317 - 205 =
444 - 222 =
Correct answer: 900 - 610 =
900 - 700 =
Q3.
Does this calculation require regrouping?
An image in a quiz
Maybe
No
Correct answer: Yes
Q4.
458 - 192 =
199
200
Correct answer: 266
346
Q5.
Is this calculation correct? 520 - 150 = 330
Maybe
Correct answer: No
Yes

Lesson appears in

UnitMaths / Addition and subtraction